“El Turko” TRT Türk’te Başlıyor
HAYAL PERDESİ - Belgesel 11.11.2014

“El Turko” TRT Türk’te Başlıyor

 
19. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren Anadolu’dan, Suriye’den ve Lübnan’dan yola çıkan Osmanlı vatandaşı; Müslüman, Ermeni, Marunî, Ortodoks ve Musevilerin Amerika’da “El Turko” kimliğiyle yaşadıkları hayatları belgesel oldu. Yedirenk Film-Yapım tarafından gerçekleştirilen El Turko belgeseli TRT Türk ekranlarında seyirciyle buluşuyor.
 
Osmanlı topraklarından sayıları 100 binleri bulan Müslüman, Marunî, Ermeni, Yahudi ve Ortodoks etnik kökenli vatandaşlar geçtiğimiz asırda ana yurtlarından göç etmek zorunda kaldılar. Başta ABD olmak üzere Amerika kıtasının dört bir yanına gittiler. Bir zamanların Osmanlı vatandaşları, Amerika kıtasında kimliğine, dinine, diline ve ırkına bakılmaksızın El Turko oldular. El Turko belgeseli, Lübnan ve Suriye’den başlayarak ABD, Arjantin, Brezilya, Meksika, Şili ve Uruguay’da Osmanlı torunlarının izini takip ediyor.
 
TİKA’nın katkılarıyla hazırlanan 13 bölümlük belgesel 13 Kasım 2014 gününden itibaren her Perşembe saat 23.30’da TRT Türk’te yayınlanacak.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..