Tepecik Hayal Okulu’na Documentarist’ten Ödül
HAYAL PERDESİ - Festival 15.06.2014

Tepecik Hayal Okulu’na Documentarist’ten Ödül

Bu sene 7 Haziran'da başlayan Documentarist 7. İstanbul Belgesel günleri, 12 Haziran akşamı düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 

Türkiye ve yurtdışından pek çok filmin yer aldığı FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) seçkisinde ödül, Güliz Sağlam'ın yönettiği ve 2009 yılında kaybettiğimiz sinemacı Ahmet Uluçay’ın hikayesini anlatan Tepecik Hayal Okulu’na layık görüldü. Belgesel Ahmet Uluçay’ın filmlerinden bölümler, hastalığının ilk döneminden görüntüler ve yakınlarıyla yapılan güncel söyleşilerden oluşuyor. Belgesel filmde, yönetmenin kısa filmleri ve uzun metrajı Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filminden sahnelerin Uluçay’ın hayat hikayesinin bir parçası olarak yorumlanması dikkat çekiyor.
 
Pamela Bienzobas, Steffen Moestrup ve Özge Özdüzen’den oluşan jüri tarafından açıklanan ödül gerekçesinde “Filmin yaratıcı yapısı ve zekice kotarılmış vizyonu sayesinde, ana karakteri olan Ahmet Uluçay ile ilgili önceden bilgi sahibi olmasak bile merak uyandırma ve büyüleme yetisine veriyoruz. Bu inanılmaz derecede ilgi çekici karaktere hayat verenin film yapma yeteneği olduğunu düşünüyoruz.” denildi.
 
Festivalde bu yılki Johan vander Keuken Yeni Yetenek Ödülü’nü ise Reyan Tuvi'nin yönettiği Yeryüzü Aşkın Oluncaya Dek... filmi kazandı. Ayrıca Johan vander Keuken Yeni Yetenek Ödülü Jürisi, Tuna Kaptan ve Felicitas Sonvilla’nın yönettikleri Sınırdakiler (Two at the Border) adlı kısa belgeseli de Jüri Özel Ödülü’ne değer buldu.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..