!f 2015 Başvuruları Başladı
HAYAL PERDESİ - Festival 19.08.2014

!f 2015 Başvuruları Başladı

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’ne başvurular başladı. Sinemada yeni bakışları keşfetmesiyle tanınan festival gelecek yıl 12 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale 2014-2015 yapımı kurmaca uzun, belgesel ve kısa filmler kabul edilecek. Son başvuru tarihi 28 Kasım 2014 Cuma. Festival 12-22 Şubat 2015 tarihlerindeki İstanbul gösterimlerinden sonra 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde Ankara ve İzmir’e taşınacak.

Yapılacak değerlendirme sonucu belgesel ve kurmaca uzun filmler, !f İstanbul’un Türkiye’den ve/ya Türkiye hakkında filmleri bir araya getirdiği “Ev” bölümünde gösterilecek. Başvuran filmler arasından bir film ise, festivalin yarışmalı bölümü “Keş!f”te yarışacak. !f İstanbul’un dünyadan ve Türkiye’den genç yetenekleri keşfettiği yarışmasında “yılın en ilham verici yönetmeni” seçilecek. Festivalin geçen yıl başlayan yeni yarışmalı bölümü “Sev&Değiştir” ise, aktivist temalı filmleri ağırlayacak ve başvuru yapan kurmaca ya da belgesel filmlerden biri de bu bölümde Türkiye adına yarışacak.
 
!f İstanbul’un “Türkiye’den Kısalar” bölümü ise yönetmen ve yapımcıların yanı sıra kısa film izleyicilerinin önerileriyle hazırlanıyor. “Türkiye’den Kısalar”a yapılacak öneriler için tür, konu, teknik ve süre gibi kısıtlamalar aranmıyor. Bu öneriler arasından !f İstanbul’un tematik seçkiler halinde derleyerek programlayacağı “Türkiye’den Kısalar” seçkileri İstanbul, Ankara ve İzmir’de çeşitli festival sinemaları ve mekanlarında ücretsiz olarak !f izleyicilerine sunulacak.
 
Festivale başvuru ve kısalar öneri formuna festivalin web sitesinden ulaşılabilir.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..