“Cannes’da Türkiye” Altın Portakal’da
HAYAL PERDESİ - Festival 22.08.2014

“Cannes’da Türkiye” Altın Portakal’da

 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde “Cannes’da Türkiye” bölümünde ikisi kısa altı film izleyici ile buluşacak. Türk sinemasının 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek etkinlikte, Cannes Film Festivali’nden ödüle ayrılmış Türkiye yapımı altı film Yol (1981), Kış Uykusu (2014),  Uzak (2002), Yaşamın Kıyısında (2007), Be-Deng/ Sessiz (2012)ve Hayırsız Ada - Chienne d’Historie (2010) bir kez daha izleyici ile buluşacak.

Düzenlenecek etkinliğin hafızaları tazelemesi açısından önemli olduğunu ifade eden Festival Direktörü Elif Dağdeviren, “Kış Uykusu’nun Altın Palmiye başarısı, Türkiye sinemasının 100. yıl kutlamalarında Cannes’da Türkiye etkinliğinin çıkış noktası oldu. Bu unutulmaz filmleri beyazperdede izleyemeyenler için de kaçırılmaz bir fırsat olacak” dedi.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..