Sivas Basınla Buluştu
HAYAL PERDESİ - Festival 25.08.2014

Sivas Basınla Buluştu

 
Venedik Film Festivali’nde ana yarışmaya giren Kaan Müjdeci’nin ilk filmi Sivas festival yolculuğu öncesinde basınla buluştu. Bugün yapılan özel gösterimin ardından yönetmen ve film ekibi kısa bir basın toplantısı düzenledi. Sivas, 27 Ağustos-6 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Roy Andersson, Abel Ferrera, Alejandro Gonzalez Inarritu, Fatih Akın gibi tanınmış yönetmenlerin son filmlerine karşı yarışacak. Film Venedik’teki dünya prömiyerinin ardından Türkiye prömiyerini Ekim ayında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak.
 
 
Film bir erkek çocuğu ile bir dövüş köpeğinin hikâyesini anlatıyor. İç Anadolu’nun bir köyünde şiddet ve güç gösterisinin ortasındaki bir çocuğun dünyasına odaklanarak erkek kimliğinin oluşumuna dair tespitlerde bulunuyor. Sivas, çocuk dünyasının naifliği ile dış dünyanın sertliği arasında dengeli bir dil tutturmayı başarıyor. Neredeyse tüm oyuncuları yerel halktan oluşan filmde özellikle başroldeki çocuk oyuncu Doğan İzci’nin performansı göz dolduruyor. (Aybala Hilâl Yüksel)
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..