Venedik Film Festivali Başladı
HAYAL PERDESİ - Festival 29.08.2014

Venedik Film Festivali Başladı

 71. Venedik Film Festivali, Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzales Inarritu’nun Birdman filmiyle 27 Ağustos gecesi açılış yaptı. İtalya'nın Venedik kentinde Lido Yarımadası’nda düzenlenen festival öncesinde geleneksel kırmızı halı geçişi yapıldı. Yönetmen Inarritu, başrol oyuncuları Michael Keaton, Emma Stone gibi ünlüler, kırmızı halıda yürüyerek, sevenlerini selamladı. Açılış törenine, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da katıldı. Venedik Film Festivali, 6 Eylül akşamı yapılacak kapanış ve Altın Aslan Ödülü'nün takdim edilmesiyle son bulacak.

Festivalde, Fatih Akın’ın aşk, ölüm ve şeytan üçlemesinin son filmi The Cut ile genç yönetmen Kaan Müjdeci’nin Sivas adlı filmi, Altın Aslan için yarışacak. Müjdeci, ilk uzun metraj filmler için dağıtılan "Geleceğin Aslanı" kategorisinde de yarışacak. Festivalde, "Venedik Klasikleri" bölümünde Ömer Lütfi Akad’ın restore edilen 1973 yapımı Gelin adlı eseri de gösterilecek.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..