Canlandırma Günleri Başlıyor
HAYAL PERDESİ - Festival 12.10.2014

Canlandırma Günleri Başlıyor

Canlandıranlar Derneği’nin düzenlediği 2. Uluslararası Canlandırma Günleri, bu yıl 13-16 Ekim arasında Taksim’de Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Birçok animasyon filminin Türkiye’de ilk kez gösterileceği etkinlikte, 12 seansta toplam 27 film, bir canlı performans ve atölyeler animasyon tutkunlarıyla buluşacak.

Canlandırma Günleri’nin bu yıl ki onur konuğu ise Fransa’nın en üretken yönetmen, yapımcı ve eğitimcisi olan, Folimage Stüdyosu ve La Poudrière okulu kurucusu, Oscar adayı Jacques-Rémy Girerd olacak.  

Canlandırma Günleri’nin iki büyük etkinliğinden ilki 14 Ekim Salı günü saat 20:00’de Norman Mc Laren’in anısına gerçekleştirilecek NohLab canlı performansı. 15 Ekim Çarşamba saat 19:00’da ise “çevreci bir masal” olan Tante Hilda (Hilda Teyze) Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak.
 
Uluslararası Canlandırma Günleri, Picasso, Truffaud veya Lucas gibi büyük isimleri etkilemiş ve sinema alanında birçok yeniliğe imza atmış Oscar ödüllü bir ustayı, Norman Mc Laren’ı anıyor! Doğumunun 100. yılı vesilesiyle, onun anısına günümüz yönetmenlerinin çektiği 8 film gösterim programında yer alıyor.
 
Canlandırma Günleri’nde okullara yönelik seanslar ücretsiz olacak, tüm etkinliklere giriş hakkı tanıyan biletin fiyatı ise 10 TL olacak. Programın detayları için tıklayın.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..