Boğaziçi Film Festivali Başladı
HAYAL PERDESİ - Festival 15.11.2014

Boğaziçi Film Festivali Başladı

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, cuma akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen kokteyl ile başladı.

Katılımın yoğun olduğu ve birçok ünlü ismin hazır bulunduğu gece, festivalin sanat yönetmeni Kamil Koç'un yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Dünya sinemasına Türk sineması kavramını yerleştirmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Kamil Koç sözlerine şöyle devam etti:" Biz bu festivali düzenleme kararını alırken, bizim de bir festivalimiz olsun diyerek yola çıkmadık. Bu toprakların sinema anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunun farkındayız. Amacımız “bu potansiyeli nasıl harekete geçirebiliriz”in cevabını aramak. Tüm enerjimizi İstanbul'un kısa filmin başkenti olması için harcıyoruz." Kamil Koç'un konuşmasının ardından sırayla sahneye çıkan Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan, Abdurrahman Şen ve sinema yazarı Burçak Evren, festivalin Türk sinemasına yeni bir soluk getirmesini arzuladıklarını söyleyerek konuşmalarını tamamladı.  Festivalin programı hakkında bilgi verildikten sonra, Eski Bando isimli müzik grubu sahneye çıktı ve Yeşilçam şarkılarını içeren mini bir konser verdi. Açılış töreni Amerikalı sinemacı Sam French'in, Oscar'a aday gösterilen kısa filmi Buzkashi Boys (Buzkashi Çocukları) filminin gösterilmesinin ardından sona erdi.

Polonya'nın, diplomatik ilişkilerin 600. yıldönümü dolayısıyla onur konuğu olarak ağırlanacağı ve Polonya sinemasından filmlerin gösterileceği festivalde, izleyiciye Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nden bir film seçkisinin de sunulması planlanıyor. Festival filmleri, 14-28 Kasım tarihleri arasında Beyoğlu Atlas, Majestik, Tarık Zafer Tunaya sinema salonlarında, Tophane-i Amire ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Genç sinemacılar için oyunculuk, senaryo yazarlığı, oyuncu yönetimi gibi birçok alanda seminerler düzenleyecek olan festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz. (Adem Güneş)

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..