Hangi İnsan Hakları? Film Festivali Başlıyor
HAYAL PERDESİ - Festival 09.12.2014

Hangi İnsan Hakları? Film Festivali Başlıyor

 
Documentarist tarafından İstanbul’da düzenlenen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali 13-17 Aralık tarihleri arasında SALT Beyoğlu, Aynalıgeçit Etkinlik Mekânı’nda gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki temaları, “iş cinayetleri” ve “yerinden edilmiş insanlar”. İşçi filmlerinin ağırlıkta olduğu festival kapsamında sinema tarihinin önemli ustalarından Georg Wilhelm Pabst’ın 1931 tarihli yapıtı Maden Trajedisi (Kameradschaft) ile Süha Arın’ın Camın Teri (1985) ve Ertem Göreç’in Karanlıkta Uyananlar (1964) filmlerinin özel gösterimleri yapılacak. Program, Türkiye’de işçilerin yaşam ve çalışma koşulları üzerine yapılmış bir dizi belgesel de içeriyor.
 
Çağımızın en temel sorunlarından biri olan “yerinden edilmişlik” de festivalde bir dizi film ve bir panelle ele alınıyor. Bu bölümdeki filmler, başta Suriye ve Filistin halkları olmak üzere, savaş ya da yoksulluk nedeniyle veya siyasi görüşleri yüzünden baskı gören ve yerini yurdunu terk eden insanların öykülerine odaklanıyor. Festival kapsamında Çağımızın Yerinden Edilmiş Halkları: Filistinliler ve Suriyeliler başlığı altında, bu ülkelerden sığınmacıların katılımıyla bir de yuvarlak masa toplantısı gerçekleşecek.
 
Festival kapsamındaki tüm gösterimler ve etkinlikler ücretsiz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
 

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..