Buğday Dünya Prömiyerini Saraybosna’da Yapıyor
HAYAL PERDESİ - Festival 18.07.2017

Buğday Dünya Prömiyerini Saraybosna’da Yapıyor


Semih Kaplanoğlu’nun Altın Ayı Ödüllü filmi Bal’dan (2010) sonra merakla beklenen ve yapımı beş yıl süren filmi Buğday (Grain) dünya prömiyerini 23. Saraybosna Film Festivali’nde Resmi Yarışma bölümünde yapacak.
 
Buğday, yakın ve belirsiz bir gelecekte iki adamın, tohum genetiği konusunda uzman Prof. Erol Erin ile parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bilim adamı Cemil Akman’ın, dünyanın “Ölü Topraklar” olarak adlandırılan bölgesinde yaşadıklarını konu ediniyor.
 
Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç, Katar ortak yapımı Buğday’ın çekimleri Amerika’nın Detroit kentinde, Almanya ve Türkiye’de gerçekleştirildi. Orijinal dili İngilizce olan filmin başrollerinde Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur yer alıyor.
 
Filmin dünya prömiyeri, yönetmen ve oyuncuların katımıyla 12 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’de Saraybosna Ulusal Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Festivalin ana yarışmasının kazananları Meksikalı yönetmen Michel Franco’nun başkanlığındaki Mark Adams, Goran Bogdan, Fatma Al Remaihi ve Melisa Sözen’in yer aldığı jüri tarafından belirlenecek. 23. Saraybosna Film Festivali 18 Ağustos’ta sona erecek.   

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..