Pera “Anime Filmler” Programında Son Hafta
HAYAL PERDESİ - Gündem 28.09.2010

Pera “Anime Filmler” Programında Son Hafta

"Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul’da–2010" sergisi kapsamında, 3 Eylül’de başlayan Pera Film “Anime Filmler” programı devam ediyor. 3 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlikte anime meraklılarını dokuz film bekliyor. Pera Müzesi Oditoryumu’nda Türkçe altyazılı olarak gösterilen filmlerin bilet fiyatları 5 TL.

Program
29 Eylül Çarşamba        19:00    Yaz Savaşları
 
30 Eylül Perşembe        17:00    Howl’un Yürüyen Şatosu
19:00    Ruhların Kaçışı
 
1 Ekim Cuma                19:00    Naruto: Kar Ülkesinde Ninja Çatışması
           
2 Ekim Cumartesi         14:00    Buhar Çocuk
16:00    Piyano Ormanı
18:00    Ölülerin Kitabı
 
3 Ekim Pazar                14:00    Crayon Shin-chan: Yaşa Fırtına! Büyük Feodal Savaş
16:00    Ölülerin Kitabı
18:00    Kış Günleri
 
Yaz Savaşları (Summer Wars)
Yönetmen : HOSODA Mamoru
2009 / 115’ / 13. Japonya Medya Sanatları Festivali, Büyük Ödül
Film, sanal dünyanın hack’lenmesine yanlışlıkla adı karışan ve üst sınıflardan bir öğrencinin geniş ailesinin yardımıyla gerçek ve bilgisayar simülasyonu dünyaların çöküşünü engellemek zorunda olan matematik dehası utangaç bir on birinci sınıf öğrencisinin hayatına odaklanıyor.
 
Howl’un Yürüyen Şatosu (Howl’s Moving Castle)
Yönetmen : MIYAZAKI Hayao
2004 / 119’ / 8. Japonya Medya Sanatları Festivali, Mükemmellik Ödülü
Hikâye, bir cadının yaptığı büyü yüzünden bedeni doksan yaşında bir kadınınkine dönüşen Sophie adlı genç bir kadın hakkındadır. Ailesinin onu bu halde görmemesi için evinden kaçtıktan sonra genç kadın avcısı ve büyücü Howl’un yürüyen şatosunu yakalamak için yola çıkar. Yaşlı bir kadına dönüştüğünden Howl’un söylentilere konu olmuş iştahından uzak kalacağını düşünür. Görsel bir şölen olan film, MIYAZAKI’nin ünlü el çizimi stiliyle ortaya çıkarılmış. Film, 2006 yılında 78. Akademi Ödülleri’nin En iyi Uzun-Metraj Animasyon dalında aday oldu.
 
Ruhların Kaçışı (Spirited Away)
Yönetmen : MIYAZAKI Hayao
2001 / 124’ / 5. Japonya Medya Sanatları Festivali, Büyük Ödül
Japonya’da en çok gişe yapan Ruhların Kaçışı,ruhların hüküm sürdüğü garip bir dünyaya hapsolmuş genç bir kız olan Chihiro ile ilgili eşsiz bir fantastik hikayedir. Ebeveynleri gizemli bir dönüşüm geçiren genç kız, daha önce sahip olduğunu bilmediği cesareti özgür bırakmalı ve ailesini bu dünyaya döndürmelidir.
 
Naruto: Kar Ülkesinde Ninja Çatışması (Naruto the Movie: Ninja Clash in the Land of Snow)
Yönetmen : OKAMURA Tensai
2004 / 82’ / 8. Japonya Medya Sanatları Festivali, Jürinin Önerdiği Yapıtlar
“Prenses Gale’in Maceraları”nda başrolü oynayan aktris Yukie Fujikaze’yi korumak için Naruto ve ekibi bir göreve gönderilirler. Film ekibi, filmin son sahnelerini çekmek üzere sürekli karla kaplı olan Kar Ülkesi’ne ilerler. Yukie gitmeyi reddedip setten kaçınca, Naruto tarafından geri getirilir. Ama hiçbiri bilmiyordur ki orada hilekar Kar Ninjaları sinsi planlarıyla beklemektedir.
 
Buhar Çocuk (Steamboy)
Yönetmen: OTOMO Katsuhiro
2004 / 126’ / 8. Japonya Medya Sanatları Festivali, Jürinin Önerdiği Yapıtlar
OTOMO’nun Akira’yı izleyen bu ikinci büyük filmi, 1850’lerin Londra’sında, Dünya Fuarı sırasında geçiyor. Buhar Çocuk buhar gücünü sınırsız bir enerji kaynağına çevirmeye çalışan mucit bir ailenin en genci olan Ray Steam’in öyküsüdür.
 
Piyano Ormanı (The Piano Forest)
Yönetmen : KOJIMA Masayuki
2007 / 101’ / 11. Japonya Medya Sanatları Festivali, Jürinin Önerdiği Yapıtlar
Kai Ichinose özgür ruhlu, piyano çalma konusunda dahice bir yeteneğe sahiptir. Babası gibi profesyonel bir piyanist olmak için bütün zamanını piyano çalmaya adamış olan, okulun yeni öğrencisi Shuhei Amamiya’yla arkadaş olur. Kai, Shuhei’yi ormanın derinliklerine davet eder; orada yalnız kendisinin çalabildiği bozuk bir piyano vardır.
 
Crayon Shin-chan: Yaşa Fırtına! Büyük Feodal Savaş (Crayon Shin-chan: Hurrah for Storm! Great Feudal War)
Yönetmen: HARA Keiichi
2007 / 95’ / 6. Japonya Medya Sanatları Festivali, Büyük Ödül
Manga serisinin uzun metraj film versiyonu çocukların kendilerine has hareketlerini ve erişkinlerin yaşamını hicveder. Crayon Shin-chan, 5 yaşındaki Shinnosuke “Shin” Nohara, onun ebeveynlerinin, komşularının ve arkadaşlarının maceralarını konu alır.
 
Ölülerin Kitabı (The Book of the Dead)
Yönetmen: KAWAMOTO Kihachiro
2005 / 84’ / 9. Japonya Medya Sanatları Festivali, Mükemmellik Ödülü
Ölülerin Kitabı,Budizm’in Çin’den Japonya’ya geldiği yıllarda geçiyor. Soylu bir kadın olan İratsume bu gizemli yeni dini saplantı haline getirir. Bir gece, çoşkulu bir anda, Buda olduğuna inandığı ışıklı bir hayal görür. Bu, onu evini terk etmeye iter ve böylece kutsal bir tapınağa doğru yola çıkar.
 
Kış Günleri (Winter Days)
Yönetmen: KAWAMOTO Kihachiro
2003 / 100’ / 7. Japonya Medya Sanatları Festivali, Büyük Ödül
Kış Günleri 17. yüzyılda yaşamış Japon şairBashō’nun aynı isimli “renku”sundan (birlikte yazılan, birbiriyle bağlantılı şiirler) esinlenmiştir. Film, kaynak şiirin geleneksel olan, işbirliğine dayalı doğasına uygun olarak yapıldı – şiirin 36 kıtasının görselleri 35 farklı animasyon sanatçısı tarafından bağımsız olarak yaratıldı.
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..