İran'dan Türk Yönetmenlere Destek
HAYAL PERDESİ - Gündem 06.03.2012

İran'dan Türk Yönetmenlere Destek

 

İran İrşat Bakanlığı, İran Sineması’nın gelişimi, yeni filmlerin üretilmesi ve kültürlerin kaynaşması açısından kapılarını Türkiye’ye açtı.

 

Türk yönetmen ve senaristlerle ortak film projeleri gerçekleştirmek isteyen İran İrşat Bakanlığı ülkedeki dev platoların kullanılmasına imkân sağlayacak. İranlı yönetmen Ali Rıza Ferit, “Türkler daha önce de İran’da film yaptı. Şu anda bile yapıyorlar. Nasıl biz Türkiye’nin mekânlarından profesyonel elemanlarından yararlanıyorsak onlar da bizden yararlanabilirler. Devlet, İran’da Türkler’in film yapmasını destekliyor” dedi. İran’da üç büyük plato bulunuyor. Hz. Yusuf filmi için küçük bir Mısır kenti kurulmuş. Yönetmen Mecit Mecidi’nin çekeceği Hz. Muhammed’in hayatının anlatılacağı film için de yeni bir plato inşa edilmiş durumda.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..