Ankara Film Festivali Başlıyor
HAYAL PERDESİ - Gündem 05.06.2014

Ankara Film Festivali Başlıyor

Bu yıl yirmi beşinci kez düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali 5-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Ulusal uzun film, kısa ve belgesel film yarışmalarının yapıldığı festival bu yılki temasını “Bellek/sizleşme” olarak belirledi.

Festival süresince Türk Sineması’nın 100. yılı dolayısıyla Ankara sokakları ve meydanları Türk Sineması’nın görselleriyle donatılacak. Yine festivalde, 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle bu savaş üzerine yapılmış ve klasik olmuş 5 filmden oluşan bir seçki, Romanya Sineması özel bölümü, Portekiz, İspanya, Brezilya ve Meksika sinemalarından örneklerin yer aldığı özel bir bölüm de izleyicilerin beğenisine sunulacak.
 
Video Art gösterimleri konusunda öncü olan, bu yeni dili önemseyen ve programına dahil eden Türkiye’deki tek film festivalinde, Türk Videosu’nun 40. Yılında “Türkiye’de video sanatının 40 yılından 40 video’’ isimli bir seçki yer alacak. Ortak belleğimiz çerçevesinde William Shakespeare’in 450. yaş günü, Orson Welles gibi sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden birinin Othello filmiyle kutlanacak.
 
Festivalin ulusal yarışmasında Kusursuzlar, Cennetten Kovulmak, Mavi Dalga, Bi Küçük Eylül Meselesi, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Bir Varmış Bir Yokmuş, Daire, Gözümün Nuru, Özür Dilerim, Üç Yol filmleri var. Ayrıca festivalin kısa film yarışmasında Hayal Perdesi ekibinden iki yönetmen yarışıyor. Sinan Sertel kurmaca dalında Adem’in Hikayesi, Koray Sevindi ise canlandırma dalında Kafa filmi ile festivale katılacak.

Ayrıntılı bilgi ve festival programı için tıklayın.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..