Sinemacılardan Gazze Tepkisi
HAYAL PERDESİ - Gündem 15.07.2014

Sinemacılardan Gazze Tepkisi


Film Arası Sinema Dergisi’nin inisiyatifiyle bir araya gelen 48 sinemacı, Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı dünyayı harekete geçmeye çağırdı. Aralarında oyuncu, yönetmen, yapımcı ve sinema yazarlarının bulunduğu imza sahipleri, İsrail’i kınayarak katliamın durdurulmasını istedi. Çağrı metni ve metinde imzası bulunan sinemacılar:
 
Gazze’de İnsanlık Ölüyor!
Ortadoğu’nun kanayan yarası haline gelen Filistin, son günlerde yeniden İsrail’in saldırılarına maruz kalmış durumda. Günlerdir devam eden saldırılar sonucunda, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 200’ye yakın Filistinli hayatını kaybetti, 1000’in üzerinde yaralı var. İsrail’in insani ve hukuki tüm değerleri ayaklar altına alarak, bombalar ve ağır silahlarla saldırdığı Gazze kentinde tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Müslümanlarca kutsal sayılan Ramazan ayı ve hatta iftar vakitlerinde dahi ara vermeden Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, dünyanın gözü önünde büyük bir kıyım uyguluyor. Parçalanmış çocuk bedenleri, yok olan aileler ve kan gölüne dönmüş sofralar, yatak odaları ve ibadethane görüntüleri bile, dünya kamuoyunu harekete geçirmeye yetmiyor. Bizler, aşağıda isimleri bulunan sinemacılar olarak, İsrail’i şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve dünyanın muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren insan hakları dernekleri ile sorumluluk ve vicdan sahibi herkesi/her kesimi bu insanlık dışı saldırıların durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz.
 
İmza Sahipleri
Abdülhamit Güler /Ali Avcı/ Ali Kara/ Ali Nur Türkoğlu/ Ali Osman Emiroğlu /Ahmet Mümtaz Taylan /Atalay Taşdiken /Ayşenil Şamloğlu /Barış Pirhasan/Bilal Arıoğlu /Cemal Şan /Dilek Karataş /Ece Uslu /Eda Tezcan /Ensar Altay /Ege Görgün /Faysal Soysal /Fırat Sayıcı /Füsun Demirel /Gökhan Tamir /Gökhan Yorgancıgil /Gökşen Aydemir / Gülcan Tezcan / Hüseyin Karabey /Hüseyin Türkyıldırır / İhsan Kabil /İsmail Güneş /Kazım Öz /Kemal Çiftçi / Kutluğ Ataman /Mahmut Fazıl Coşkun /Mahmut Nedim Şahin / Mesut Uçakan /Muhammet Uzuner /Muhammed Uyar /Murat Çeri  / Murat SaraçoğluNaz Emel Koç / Nur Sürer /Pelin Batu /Raşit Çelikezer /Rıza Oylum /Suat Köçer / Şükrü Kamber / Ünal Soydemir / Tuba Özden Deniz / Turgay Atalay / Yeşim Tonbaz Güler
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..