Stephen Hawking Biyografisi
HAYAL PERDESİ - Gündem 11.08.2014

Stephen Hawking Biyografisi


Dünyanın en ünlü bilim adamlarından İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in hayatına odaklanan The Theory of Everything filminin fragmanı yayınlandı. Film 1960’lı yıllardan başlayarak Hawking’in aşk ve öğretim hayatını konu alıyor. İlk gösterimi Toronto Film Festivali’nde yapılan film Kasım ayında ABD’de vizyona girecek. Ülkemizdeki vizyon tarihi ise 27 Şubat 2015 olarak belirlendi. Filmde ünlü fizikçiyi Sefiller (Les Misérables, 2012) filmindeki rolüyle adını duyuran Eddie Redmayne canlandırıyor. Jane Wilde karakterine ise Felicity Jones hayat veriyor.

Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere gibi çok satan kitapların yazarı Stephen Hawking kuantum fiziği ve karadeliklerle ilgili iddialarıyla, bugün yaşayan bilim insanları içinde en ünlülerden biri. Einstein’dan sonraki en parlak teorik fizikçi olarak görülen Hawking 1960’ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık yüzünden Hawking tekerlekli sandalyede yaşıyor. Sesini de yitirdiği için yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde iletişim kuruyor.




 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..