Yılın Filmi Seçildi
HAYAL PERDESİ - Gündem 12.09.2014

Yılın Filmi Seçildi

 
Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI), 2014’ün en iyi filmini seçti. FIPRESCI’ye üye eleştirmenlerin katılımıyla yapılan oylamaya göre Richard Linklater’ın yönettiği Boyhood, dünyada yılın filmi seçildi. ABD’li yönetmen Linklater’ın 12 yıllık projesi, 553 eleştirmenin katıldığı oylamada “yılın filmi” ödülünü almaya hak kazandı.
 
Oylamada, 1 Temmuz 2013 ile 1 Temmuz 2014 arasında vizyona girmiş filmler değerlendirildi. Eleştirmenlerin oylarıyla finale kalan dört film arasında Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu filmi de yer alıyordu. Pawel Pawlikowski imzalı Ida ve Wes Anderson’ın Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel) filmleri de diğer finalistlerdi.
 
Boyhood, 19 Eylül’de San Sebastian Film Festivali’nde gerçekleştirilecek özel gösterimin ardından FIPRESCI Büyük Ödülü’nü alacak. 64. Berlin Film Festivali’nde Linklater’a “En İyi Yönetmen” ödülü kazandıran Boyhood, bir çocuğun 12 yıllık hayatını konu ediniyor. 12 yıllık bir süreçte, belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerinde Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke yer alıyor. Linklater’ın yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin hikâyesine odaklanıyor. Yönetmen çiftin tek çocuğu Mason’ın 6 yaşında başlayan tecrübesini beyazperdeye aktarıyor.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..