Laura Marks İstanbul’da
HAYAL PERDESİ - Gündem 10.11.2014

Laura Marks İstanbul’da

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi önümüzdeki günlerde önemli bir araştırmacıyı ağırlayacak. Kanada Simon Fraser Üniversitesi’nden Prof. Luara Marks iki konuşma yapmak üzere İstanbul'da olacak. Konuşmalarından ilki Şehir Üniversitesi’nde, 12 Kasım 2014 günü gerçekleşecek. Marks konuşmasında, İslam sanatı ve yeni medya sanatı arasındaki ilişkiyi tartışacak.

Luara Marks'ın ikinci konuşmasının başlığı da oldukça ilginç. Molla Sadra'nın geliştirdiği “hayal alemi” kavramı ile Batı felsefesinde ve sinema çalışmalarında Lacan, Deleuze, Bazin, Kracauer gibi kuramcıların geliştirdiği çeşitli “imge” kavramlarını karşılaştıracak. Molla Sadra ve Sinema odaklı bu konuşma 13 Kasım 2014 tarihinde Bilim ve Sanat Vakfı’nda gerçekleşecek. Her iki etkinlik de saat 14.00’te başlayacak.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..