Avrupa’nın En İyisi Ida
HAYAL PERDESİ - Gündem 16.12.2014

Avrupa’nın En İyisi Ida

 
27. Avrupa Film Ödülleri (European Film Awards) sahiplerini buldu. Kış Uykusu’nun da arasında bulunduğu filmler arasından Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski’nin yönettiği Ida, En İyi Film ödülünün sahibi oldu. Pawlikowski’nin de En İyi Yönetmen seçildiği törende Ida, yirmi dalda verilen ödüllerden beş tanesini kazandı. 1960’lı yılların Polonya’sında geçen Ida filminde, rahibe olmaya karar veren Anna’nın kendi geçmişi ve etnik kökeniyle ilgili büyük bir sırrı öğrenmesiyle hayatında yaşanan değişikliği anlatıyor. Siyah-beyaz çekilen Ida, aynı zamanda Oscar ödüllerinde yabancı dilde en iyi film dalında Polonya’nın Oscar adayı.
 
Ödüllerin dağıtıcısı olan Avrupa Film Akademisi’ne üye üç bini aşkın kişinin oylarıyla belirlenen Avrupa Film Ödülleri’nde İki Gün, Bir Gece (Deux jours, une nuit) filmindeki rolüyle Marion Cotillard, en iyi kadın oyuncu, Bay Turner (Mr. Turner) filmindeki performansıyla Timothy Spall da en iyi erkek oyuncu seçildi. Gecede, Agnes Vardas ve İngiliz yönetmen Steve Mc. Queen uluslararası sinemaya katkılarından dolayı yaşam boyu onur ödülü aldı.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..