Pera Müzesi'nde Tuhaf Filmler
HAYAL PERDESİ - Gündem 10.03.2015

Pera Müzesi'nde Tuhaf Filmler

Pera Film’in, Centre Pompidou Film Bölümü işbirliği ile bu yıl altıncı kez  düzenlediği "Tuhaf Filmler"in (Hors Pistes İstanbul)  gösterimleri 12 Mart'ta başlıyor.  "Sanatçı Hayata Karşı" teması altında derlenen filmlerin gösterimleri 1 Nisan'a kadar devam edecek. "Tuhaf Filmler", 12 Mart Perşembe günü saat 19.00’da Gurwann Tran Van Gie’nin Dürüst Bir Deneyim filmi ile başlıyor. 

Pera Müzesi'nde gösterilecek olan "Tuhaf Filmler: Sanatçı Hayata Karşı" seçkisi bu yıl sanatçıların, kişisel hikayelerinden yola çıkarak, toplumsal ve bireysel anlatımlarını, gözlemlerini paylaştıkları filmlerden oluşuyor, Fransa ve ABD yapımı sekiz filmin ve on videonun yer aldığı seçkideki filmler şöyle:
 
Gurwann Tran Van Gie - Dürüst bir Deneyim
Narimane Mari - Günlük Yaşam
Frank Smith - Soruların Filmi
Isabelle Prim - Affaire’in Suflörü
Shanti Masud – Metamorfozlar
Marie Losier - Alan Vega, Yalnızca Bir Milyon Düş
Jonathan Caouette - Lanet
Cécile Paris’in videoları
 
Program kapsamında komedyen, yönetmen ve oyuncu Gurwann Tran Van Gie Pera Müzesi’ne geliyor. Dürüst Bir Deneyim filmi, 12 Mart Perşembe günü saat 19.00’da yönetmenin katılımıyla gösterilecek.
 
Projelerinde sık sık müzisyenlerle, dansçılarla ve koreograflarla birlikte çalışan Fransız sanatçı Cécile Paris, 21 Mart Cumartesi günü, "Tuhaf Filmler"i sevenler ile biraraya gelecek. Sanatçı saat 15.00'teki gösterimden sonra Centre Pompidou Film Küratörü Geraldine Gomez ile bir söyleşiye katılacak.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..