Aida Begiç Sakaryalı Sinemaseverlerle Buluştu
HAYAL PERDESİ - Gündem 20.04.2015

Aida Begiç Sakaryalı Sinemaseverlerle Buluştu

 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat Etkinliklerinin bu ayki konuğu Bosnalı yönetmen Aida Begiç oldu. Programda ödüllü yönetmenin ikinci uzun metraj filmi Çocuklar’ın (Djeca, 2012) gösterimi yapıldı. Bosna Hersek-Almanya-Fransa ve Türkiye ortak yapımı film Bosna Savaşı’nın iki yetimi Rahime ve Nedim adlı iki kardeşin savaş sonrası Saraybosna’daki hayat mücadelesini anlatıyor.
 
Katılımcıların her birinin Çocuklar filmine, Bosna sinemasına ve yönetmenin sinemaya bakışına dair yönelttikleri soruları, samimi bir şekilde cevaplayan Aida Begiç konuşmasında davet edildiği ülkelerde filmlerine dair yönetilen sorulardan o ülkenin insanlarını tanıma fırsatı bulduğunu sözlerine ekledi. Yönetmen Bosna seyircisinin filmlerinden sonra soru sormadığını belirtirken Türk seyircisinin kendisine sorduğu sorular çerçevesinde gösterdiği bu ilgiden çok memnun olduğunu belirtti. Begiç ayrıca gelen bir soru üzerine Türkiye’de yaşayan Boşnakların hikâyelerini çekmek istediğini, güzel bir hikâye olacağını düşündüğünü ifade etti. Son bölümde Sakarya’da yaşayan iki Boşnak vatandaşın Aida Begiç’e Boşnakça yönettikleri iyi dilekler, başarı temennileri programa renk kattı.  
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..