Hayal Perdesi'nin 49. sayısı çıktı!
HAYAL PERDESİ - Kitap/Dergi 20.11.2015

Hayal Perdesi'nin 49. sayısı çıktı!


Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Kasım-Aralık 2015 tarihli 49. sayısı çıktı.
 
Derginin Vizyon sayfalarında The Lobster, Abluka, Ben, Earl ve Ölen Kız, Mustang, Marslı ve Bulantı filmlerinin eleştirileri yer alıyor.
 
Söyleşi bölümünde Bulantı hakkında “İlk Kez Bir Sevgi Filmi Yaptım” diyen Zeki Demirkubuz ile konuştuk. Türk Sineması Araştırmaları’nda Natuk Baytan’ın sinemasını Baytan’la çalışmış iki yönetmene -Adem Ayral ve İsmail Güneş’e- sorduk.
 
Belgesel Odası’nda Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nin kurucularından yönetmen Petra Holzer, Kamera Arkası’nda ise set amiri Sadun Demirkapu konuğumuz oldu. Akademi sayfalarında ise Ahmet Oktan doktora tezinden yola çıkarak Türk sinemasında 1980’den bugüne değişen aile imgesini anlattı.
 
Uzaktan Kumanda’da televizyon eleştirmeni Sema Karabıyık, Türk dizilerindeki anne imgesinin geçmişten bugüne nasıl değiştiğini değerlendirirken, Açık Alan’da geçtiğimiz yılın en iyi filmlerinden Ida ele alınıyor.
 
Canlandırma sayfalarında Koray Sevindi Türk animasyonunun tarihine eleştirel bir gözle bakıyor.
 
Sinefil bölümünde Robert Bresson’un ölümsüz yapıtı Rastgele Bathazar, Eskimeyen Filmler’de ise Ömer Kavur’un Yusuf ile Kenan’ı yer alıyor.
 
Kitaplık sayfalarında Tarık Solmuş’un Sinemada Kadın Psikolojisi kitabı inceleniyor.  
 
Dergiye Nereden Ulaşabilirim?
Hayal Perdesi’ne D&R mağazalarından ve seçkin kitabevlerinden ulaşabilirsiniz.
 
İnternet Satışı: babil.com, kitapyurdu.com, dergiyurdu.com
 
 

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..