Durun Siz Kardeşsiniz!
HAYAL PERDESİ - Gündem 09.08.2017

Durun Siz Kardeşsiniz!

Yerli dizilere yeni bir soluk getiren İçerde, sadece genel izleyici kitlesini değil yabancı dizi izleyicisini de kısa sürede etkisi altına aldı. Martin Scorsese’in 2006 yılında çektiği Köstebek (The Departed) filminden esinlenen dizi, başarısını son dönemde yaşadığımız siyasi atmosfere de borçlu. 15 Temmuz gibi büyük bir badireyi atlatan ülkemiz, devlet içindeki hainleri ve köstebekleri bulmaya çalışırken, iki kardeş üzerinden mafya ve polis çatışmasını anlatan bir diziyle karşılaştık. Sonuç olarak her bölümde oyun içinde oyun, kumpas içinde kumpas izlerken yakın zamanda yaşadıklarımızı düşünmeden edemedik.  

İçerde, ilk bölümlerinde izleyiciyi saran yoğun temposuyla beğeni topladı. Ancak dizinin çok tutması, senaristleri sürekli yan yollara sapmaya itti. Hal böyle olunca kimi zaman asıl hikâyeden kopmalar yaşandı. Allah’tan dizi son bölümlerde yeniden toparlanmaya gitti ve kemik kitlesini ekran karşısına oturtmayı başardı. (Arzu Şahin)
 
 
(Yazının tamamını Hayal Perdesi’nin 59. sayısında okuyabilirsiniz.)
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..