Büyüklere Gerçek Masallar
HAYAL PERDESİ - Gündem 20.02.2018

Büyüklere Gerçek Masallar

 
Prömiyerini yaptığı Cannes’da “gerçek film” nedir konusunda büyük tartışma yarattı. Sinemanın salonlara dağıtılan bir şey mi olduğu yoksa artık cebimizde, çantamızda taşıdığımız ekranlarda mı oynatıldığı gibi geç kalmış bir meseleyi gündeme taşıdı. Yapımcılığını Netflix’in üstlendiği, Bong Joon-ho’nun altıncı filmi Okja (2017) Cannes’da yarattığı gerilim, beraberinde getirdiği tartışmalar ve her şey bir yana, sinema adına heyecan verici bir yapım.
 
Güney Kore’nin dağlarında yaşayan on üç yaşındaki Mija ve genetik olarak geliştirilmiş hayvanı Okja birbirine aile gibi bağlıdır. Dünyadaki açlığa çözüm olarak üretilen “süper domuzların” sahibi Mirando Şirketi’nin Okja’yı teşhir amaçlı New York’a götürmesiyle uysal ve şirin dev yaratığın peşine düşen Mija’nın yolu, birbirinden farklı ve ilginç karakterlerle kesişir. (Nesibe Sena Arslan)
 
 
(Yazının tamamını Hayal Perdesi’nin 62. sayısında okuyabilirsiniz.)

    

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..