Kahramanlık Olgusunu Ters Yüz Eden Bir Kahraman
HAYAL PERDESİ - Gündem 21.05.2018

Kahramanlık Olgusunu Ters Yüz Eden Bir Kahraman

2016 Yılının flaş süper kahraman filmlerinden Deadpool, bizleri yepyeni bir Marvel kahramanıyla tanıştırdı. Superman, Batman, Spiderman, Ironman, X-Men gibi tonlarca süper kahraman filmlerine maruz kalan izleyicilerin tepkisini duyar gibiyim: “Yine klasik Amerikan kahraman filmi!” Fakat durum bu sefer sandığımızdan farklı. 18 Mayıs'ta ikincisi çıkan filmin kahramanını bu denli farklı kılan ne?   

Deadpool dışındaki ana-akım süper kahramanların ortak özelliklerine göz atalım. Hepsinin süper güçleri var, son derece cesurlar, kötülükle mücadele eder, daima iyilerin yanında yer alırlar. İnsanlarla empati kurarak, adaleti sağlamak için var güçleriyle çalışırlar ve toplumun çıkarlarını her zaman kişisel çıkarlarının önüne koyarlar. Hikâyenin sonunda kötülerle verilen mücadeleden galip ayrılırlar. Bir süper kahramanın süper kahraman olabilmesi için kötülüğü yenmesi mutlak bir gerekliliktir. Süper kahraman fire vermeden yenmeli ve her daim muzaffer olmalıdır. Bu özellikleri göz önüne aldığımızda Deadpool tam anlamıyla ezber bozan bir karakter. (Cenk Tan)
 

(Yazının tamamını Hayal Perdesi’nin 64. sayısında okuyabilirsiniz.)

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..