Diyarbakır Cezaevi Film Oluyor
HAYAL PERDESİ - Gündem 09.12.2010

Diyarbakır Cezaevi Film Oluyor

Habertürk gazetesinin haberine göre, Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanan işkencelerin anlatıldığı ilk sinema filminin çekimlerine önümüzdeki hafta başlanıyor. Cezaevinde yaşananların anlatılacağı 'Bir Daha Olmasın' isimli filmde Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz de rol alacak.


Çekimlerinin bir ayda tamamlanması hedeflenen ve önümüzdeki hafta çekimlerine başlanacak olan filmin yönetmeni Abdulbaki Arslan, "Dönemin tanıkları ile bu cehennemi anlatmaya çalışacağım. Bunu beyazperdeye aktaracağız. Filmi kısmen cezaevinde çekeceğiz. Kültür Bakanı ile görüştük, gerekli izinleri aldık. Filmi bir ay gibi sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Film uluslararası film festivallerinde gösterildikten sonra 27 ülke ile aynı anda Türkiye'de vizyona girecek" dedi.

DÜNYANIN EN KÖTÜ 10 CEZAEVİNDEN BİRİ
Filmin yapımcısı Ebru Arslan da, dünyanın en kötü 10 cezaevi arasında bulunmasıyla adını duyuran Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde 1980 darbesiyle suçlu suçsuz demeden uygulanan vahşetin halen konuşulduğunu belirterek, "Bu film, yaşananların bir daha olmaması adına tarihe not düşecek" dedi.

Yaklaşık bir yıl sonra vizyona girecek olan filmde Tarık Akan, Nejat İşler, Erkan Petekkaya, Tuncel Kurtiz, Bülent İnal, Veysel Bulut, Fikret Kuşkan, Şerif Sezer ve Selin Işıl gibi oyuncuların rol alacağı öğrenildi.

Kaynak: Habertürk

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..