Geçtiğimiz Haftanın Gişe Rakamları
HAYAL PERDESİ - Gündem 03.04.2011

Geçtiğimiz Haftanın Gişe Rakamları

Geçen hafta vizyona giren altı filmin bir haftalık gişe rakamlarına baktığımızda, Kaybedenler Kulübü’nün ilk haftasında 110 bin kişi tarafından izlenerek, yönetmen Tolga Örnek’in 50 binlik gişe tahmininin çok ötesine geçtiğini görüyoruz. Örnek, geçen hafta filmine 50 bin kişinin gitmesini beklediğini söylemişti. 145 salonda gösterilen film, geçtiğimiz haftanın en çok izlenilen filmi olmasının haricinde, istikrarlı bir şekilde grafiğini de yukarı doğru taşıyor.

 

Warner Bros’un dağıtımcılığını yaptığı üç boyutlu İntikam Yolu (Drive Angry) ise, Kaybedenler Kulübü’nün arkasında yer alarak, 128 salonda gösterime girdi ve 55 bin kişiye ulaştı. Adam Sandler ve Jennifer Aniston ikilisini buluşturan romantik-komedi filmi Hayatım Yalan (Just Go with It) ise, 73 salonda gösterilmesine rağmen 43 bin kişi tarafından izlendi. Amerika’da 100 milyon doların üzerinde bir hasılat yapan film, Türkiye’de aynı ilgiyi görmedi.

 

UIP’in dağıtımcılığını üstlendiği Ben Dört Numara (I am Number Four) filmi de Türkiye’de tutulmayan filmlerden biri diğeri oldu. 60 milyon dolarlık bütçesini, dünya genelinde yaptığı 120 milyon dolarlık gişe hasılatıyla daha ikinci haftasında çıkaran film, Türkiye’de ilk haftasında 26 bin kişi tarafından izlendi.

 

Meksika filmi Kan Kokusu (Somos lo Que Hay) ve İngiliz komedisi Dört Aslan (Four Lions) ise sadece iki salonda kendisine yer bulabildi. İkisi de genel itibariyle standardın üzerinde seyreden filmler olmasına karşılık, Kan Kokusu ilk haftasında 272, Dört Aslan ise 155 kişiye oynadı.

 

* Salon sayıları ve gişe rakamları boxofficeturkiye.com sitesinden alınmıştır.

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..