Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı Başladı
HAYAL PERDESİ - Gündem 05.05.2011

Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı Başladı

 

Türk sinemasının akademisyenlerini, sinemacılarını ve sinemaseverlerini bir araya getirerek, sektöre yeni açılımlar kazandırmak ve daha üretken bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı, bu sene on ikinci kez düzenleniyor. 1999 yılından beri her yıl çok sayıda uluslararası sinemacı ve akademisyenin katıldığı konferans, bu sene 05 - 07 Mayıs 2011 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Film kuramının, tarihinin ve analizinin mevcut çerçevelerini zenginleştiren ve sinemanın hem gündelik hayatla kurduğumuz ilişkilerde hem de dünyayı kavrama biçimlerimizde bize sunduğu olanakları keşfetmemize yarayacak bir alan olarak felsefe, bu yılki konferansın konusunu belirliyor. Konferans, yalnızca akademik ve ekoller tarafından belirlenmiş felsefe kuramlarını değil, sinema ve ilgili olduğu sanatsal ve kültürel alanların, farklı tarihsel dönemlerde işleyiş ve algılanmasında etkin olmuş felsefî düşünce biçimlerini de içeriyor.

 

“XII. Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler: Sinema ve Felsefe Konferansı”nın ana konuşmacıları Robert Burgoyne ve Jalal Toufic. Konferans, her sene olduğu gibi ilgi çekici panellere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “Son Dönem Türk Sinemasında Muhafazakârlık Halleri” ve “ Felsefi Sınırların Ötesinde Yeni Türk Sineması” gibi oturumların yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen yönetmenleri Kazım Öz, Sedat Yılmaz ve Seren Yüce, Zahit Atam moderatörlüğünde egemen ideoloji ve siyasal gelişmeler ile sinemasal yaratım arasındaki ilişkiyi, “Siyasal Gelişmeler/Sinemasal Yeniden Yaratım: Egemen İdeolojinin Arka Bahçesi” başlıklı panelde tartışacaklar. Marksizm, varoluşçuluk, gerçekçilik, feminizm ve psikanaliz gibi kuram ve akımlarla, bunların arasında yolculuk etmiş melankoli, zaman, uzam, kimlik, bellek ve beden gibi dinamik kavramlar da bu yılki konferansın sunuş konuları arasında yer alıyor. 

 

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..