Başlangıcından Günümüze Fransız Sineması
HAYAL PERDESİ - Kitap/Dergi 18.02.2015

Başlangıcından Günümüze Fransız Sineması

 
Başlangıcından Günümüze Fransız Sineması
Yazar: Rémi Fournier Lanzoni
Küre Yayınları
 
Küre Yayınları’nın Hayal Perdesi Kitaplığı yeni bir çeviri eseri daha okurlarla buluşturuyor. Rémi Fournier Lanzoni’nin kaynak kitabı Başlangıcından Günümüze Fransız Sineması Şubat 2015 itibariyle kitapçılarda yerini alıyor.
 
Fransız sineması, sinemanın keşfinden bu yana dünyanın en verimli ve yaratıcı sinemalarından biri. Sinema eğitimi açısından mutlaka incelenmesi gereken bu alan, başta Avrupa olmak üzere dünya sinemalarını birçok yönden etkiledi. Unutmayalım ki, sinema tarihinin en devrimci atılımı olan Yeni Dalga akımı da 1950 sonrası Fransa’sında ortaya çıkmıştı.
 
Ancak Türkiye’deki sinema literatüründe bir-iki istisna hariç, Fransız sineması tarihine dair kapsamlı sistematik bir çalışma yok. Rémi Fournier Lanzoni’nin bu incelemesi Fransız sinemasının başından itibaren (tabii ki eksiksiz değil) bir dökümünü yapmanın yanı sıra, yaklaşık onar yıllık dönemleri bu ulusal sinemanın içinde bulunduğu ekonomik, politik ve kültürel bağlam içinde değerlendiriyor. Ayrıca birçok özel filmin estetik açıdan analizini içeriyor. Kitabın, bu sahadaki açığı biraz olsun kapatacağını umut ediliyor.
 
 
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..