Derviş Zaim’den Balık
HAYAL PERDESİ - Vizyon 10.09.2014

Derviş Zaim’den Balık

Derviş Zaim’in yeni filmi Balık 17 Ekim’de vizyona girecek. Yapımcılığını Marathon Film’in üstlendiği Balık filminin başrollerini Bülent İnal ve Sanem Çelik paylaşıyor. İnsan doğa ilişkisi üzerine odaklanan Balık, Derviş Zaim’in sekizinci uzun metrajlı sinema filmi. Filmde, göl kıyısında küçük ve güzel bir köyde yaşayan balıkçı ailesinin hayatı doğa ile savaşa girişince yön değiştiriyor.

Derviş Zaim Balık’ı Anlatıyor
Balık, doğa ile arasına eski zamanlarla kıyaslandığı zaman daha fazla mesafe koyduğuna inandığım insanoğluna, doğaya karşı işlediği kabahati, mütevazi bir anımsatma girişimi olarak nitelenebilir.
 
Balık projesi, doğanın hor kullanılmasını ve insanın bundan zarar görmesi meselesini konu ediniyor. Çünkü şu an itibarı ile insanoğlunun karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birinin (belki de birincisinin) doğa ile ilişkisini bir türlü sürdürülebilir bir dengeye kavuşturmaması olduğunu düşünüyorum. Ancak bu filmi yaparken seyir zevki vermesi için de ayrıca gayret ettiğimizi, seyirciyi memnun edecek bir film ortaya çıkarmaya çalıştığımızı belirtmek gerekiyor.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..