Haftanın Filmleri
HAYAL PERDESİ - Vizyon 22.11.2014

Haftanın Filmleri

 
Karışık Kaset
 
Tunç Şahin’in yönettiği Karışık Kaset’te Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Bülent Emin Yarar, Ulaşcan Kutlu, Aslıhan Kapanşahin, Burak Sarımola, Atilla Taş, Öznur Serçeller ile Sevinç Erbulak rol alıyor.
 
Filmde Ulaş ile İrem’in yirmi yıl önce başlayıp, günümüze dek gelen aşk serüveni fonda hepimiz için çok özel olan Türkçe pop müzik şarkılarının eşliğinde anlatılıyor. On üç yaşındaki Ulaş, güzeller güzeli İrem’e deliler gibi aşıktır ama çok da çekingendir. Bir gün, babasının tavsiyesine uyarak, İrem’e olan büyük aşkını bir karışık kasetle ilân etmeye karar verir.
 
  
Asfalt Çiçekleri

 Kamil Koç’un yönettiği Asfalt Çiçekleri filminde Hilmi Korkmaz, Sema Şahingöz, Sinem İslamoğlu ile Semir Aslanyürek’in rol alıyor.

Hasan, eşyanın sınırları ile kendi sınırları arasında varoluşsal ilişki kuran genç bir ressamdır. Haifa ise Fransa’dan doğuya yolculuğuna çıkan Asfalt Çiçekleri adlı sokak müzisyenlerinin solistidir. Hasan ve kız arkadaşı bir gece Haifa ve arkadaşlarıyla bir üst geçitte karşılaşır. Bu karşılaşma Hasan’ın hayatında bir dönüm noktası olur. Kendi varoluş sancılarını anladığını düşündüğü Haifa’yı takibe başlar.
 
 
Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1

 Francis Lawrence’in yönettiği ve Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth ile Woody Harrelson’ın oynadığı Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 (Hunger Games: Mockingjay Part 1) vizyona girdi.

Katniss’in, varlığını dahi bilmediği bir dünyada uyanır. Burası 13. Bölge’nin karanlık yeraltı şehridir. Katniss’in yüzleşmesi gereken bir gerçek vardır. 12. Bölge tamamen yıkıntıya dönmüştür ve Peeta beyni yıkanmış olarak Başkan Snow’un kontrolü altındadır. Aynı zamanda Katniss, 13. Bölge’den yayılan isyan hareketine katılır ve bu onu Snow ile karşı karşıya getirir.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..