Exodus Mısır ve Fas’ta Yasak
HAYAL PERDESİ - Gündem 29.12.2014

Exodus Mısır ve Fas’ta Yasak

 
Oscar’lı yönetmen Ridley Scott’ın son filmi Exodus: Tanrılar ve Krallar (Exodus: Gods and Kings), Fas’ın ardından Mısır’da da yasaklandı. Tarihi hataları gerekçe gösteren Mısır’daki sansür kurulu, piramitleri Yahudilerin inşa ettiği ve Kızıldeniz’in Hz. Musa’nın mucizesiyle değil, bir depremle yarıldığını iddia eden senaryoyu kabul edilemez olarak niteledi.
 
Exodus: Tanrılar ve Krallar, bir adamın cesaretinin bir imparatorluğu alaşağı edişini anlatıyor. Filmde merkez ilişki, kardeş gibi büyümüş olan Musa ve Ramses arasında geçiyor. Ramses Firavun olur, Musa’yı en güvendiği danışmanı ve komutanı yapar. Ancak Ramses, Musa’nın aslında bir İbrani olduğunu öğrendiğinde kardeşini çölde ölüme terk eder. Eski Ahit’teki Exodus bölümünden uyarlanan filmde başrolleri Christian Bale ve Joel Edgerton paylaşıyor.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..