Begiç Yeni Filmine Hazırlanıyor
HAYAL PERDESİ - Gündem 02.07.2015

Begiç Yeni Filmine Hazırlanıyor

 
Kar (Snijeg, 2008) ve Çocuklar (Djeca, 2012) filmerinin yönetmeni Aida Begiç Nisan ayında Sakarya’da bir söyleşi gerçekleştirdi. Bosnalı yönetmen ile söyleşi sonrasında yeni projesini ve çalışma yöntemlerini konuştuk. 
 
Bu sıralar hangi proje üzerine çalışıyorsunuz?
Balad adında bir proje hazırlıyorum. Doksanlarda ve savaştan sonra çok popüler olmuş Hasanaginica adlı Boşnak destanı hakkında bir film. Bu metin trajik bir aşk hikâyesi olması yanı sıra siyasi, milli kimi zaman gayrı milli yönleri de olan ilginç bir eser. Aynı zamanda savaş sonrası dönemde Bosnalı kadınların konumu üzerine bir şey yapmak istiyorum. Bu ağıdıgünümüze uyarlayarak, mesela köyde yaşayan bir kadına, kadınları anlatmak için bir imkân olarak kullanmayı düşünüyorum. Boşnak toplumu çok ataerkil ama aynı zamanda çok da liberal değerleri taşıyor. Benim ilgimi çeken bir odada bütün bunları buluyor olmak, bir ağıtta bütün bunları aynı anda görmek. Bazen eşine ve kayınvalidesine çok saygılı, itaatkâr kadınlar görürsünüz ama aynı zamanda bu kadın ailede ekmeği getiren tek kişidir. Dolayısıyla ailedeki ekonomik iktidarı elinde bulunduran kişidir. Bu gibi ilginç örnekler üzerine çalışmak ve araştırmak istiyorum.
 
(Söyleşi: Esra Tice Yıldırım)
 
  
Söyleşinin tamamını Hayal Perdesi 46. sayıda okuyabilirsiniz.

 

 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..