Bu Sefer İnandırmadı
HAYAL PERDESİ - Yorum 01.10.2017

Bu Sefer İnandırmadı


Görünen Adam, YouTube dizisi olarak karşımıza çıksa da projeyi film olarak değerlendirmek mümkün. Onur Ünlü de bir röportajında, film yapmayı planladığı hikâyeyi, gelen teklif üzerine dizi olarak yeniden ele aldığını söylüyor. Bu yeni format projeyi film olarak değerlendirmeye engel değil, yalnızca karşımızda Onur Ünlü’nün eski filmlerinden daha uzun bir film var.
 
Birçokları, Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) ile fantastik mecraya adım attığını zannetse de Güneşin Oğlu’nda (2008) fantastik öğeler kullanmaya başladığını biliyoruz. Yine de fantastik öğeler kullanılmasının bir filmi fantastik türüne dâhil etmeye yetmediğini not etmek gerek. Ünlü yine bir başka röportajında, kendisine filmlerindeki fantastik unsurlar sorulduğunda, mühim olanın gerçekçilik değil inandırıcılık olduğuna işaret eder, peşinden de Hollywood sinemasının bizi uçan taytlı adamlara inandırdığını ekler. Bu yerinde ve ufuk açıcı tespitinden yola çıkarak, inandırıcılık temelli bir sinema yaptığını düşündüğümüz Ünlü, Görünen Adam gibi bir projeyle nasıl bir şey yapmaya çalışmış? (Remzi Şimşek)
 
 
(Yazının tamamını Hayal Perdesi’nin 60. sayısında okuyabilirsiniz)
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..