Safa Önal'ın Belgeseli Gösteriliyor
HAYAL PERDESİ - Belgesel 12.11.2010

Safa Önal'ın Belgeseli Gösteriliyor

Hem Türk Sineması’nın doğum günü ve hem Garip şiir akımının unutulmaz şairi Orhan Veli’nin ölüm yıldönümü olan 14 Kasım Pazar günü Pera Festivali bir ilke imza atacak. Yüzlerce film senaryosuna imza atmış olan senarist Safa Önal’ın hazırladığı, “İstanbul’un Orta Yeri Sinema” adlı belgesel filmin dünya prömiyeri, 14 Kasım Pazar günü saat 15.00’da İstanbul Modern’de gerçekleştirilecek.

Türk Sineması’na en çok emeği geçen sanatçıların başında gelen Safa Önal, 2010 İstanbul Ajansı’nın katkılarıyla hazırladığı belgesel filmi “İstanbul’un Orta Yeri Sinema” ile Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerine ve İstanbul’a vefakar bir selam gönderiyor. Bu sayede “istanbul’un orta yeri sinema” dizelerinin shibi Orhan Veli de anılmış olacak.

Zamanda Yolculuk
Önal’ın bu belgesel çalışması, İstanbul’u fon olarak kullanan yerli ve yabancı filmlerin üzerinden, İstanbul’u sinemaskop bir gözle anlatıyor. Türk Sineması’nın yıldız oyuncularından figüranlarına ve hatta kamera arkası çalışanlarına kadar pek çok emektar, bu belgeselde adeta zamanda yolculuk yapıyor. Sanatçılar, eski filmlerdeki mekanların bugünkü yerlerinde o günleri tekrar yaşatıyor.

Hem İstanbul’un zaman içinde geçirdiği değişimi hem de Türk filmlerinin tarihsel gelişimini anlatan belgesel film, Safa Önal’ın yapacağı konuşma ile başlayacak.

14 Kasım Pazar, İstanbul Modern, 15.00

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..