Faysal Soysal'dan Üç Yol
HAYAL PERDESİ - Gündem 08.01.2013

Faysal Soysal'dan Üç Yol

Faysal Soysal, ilk uzun metraj filmi 3 Yol’’da dramatik bir aşkın ve kahramanlığın hikâyesini anlatıyor. Bosna ve Türkiye arasında geçen savaş karşıtı film, bazı yönleriyle gerçeküstü bir dramı konu edinirken, diğer yandan Bosna’da ve Türkiye’de insanların yaşadığı gerçek olaylardan esinleniyor.

T.C Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve TRT ortak yapımı olarak çekilen 3 Yol, Kayıp Zaman Düşleri (2007), Annem Olduğum Gün (2006), Yasak Rüya (2005) ve Saat Kaç (2008) gibi pek çok kısa metrajlı filmi ile ulusal ve uluslararası platformlarda ödüller alan Faysal Soysal’ın uzun metrajlı ilk filmi.

Yönetmen filmde, Bosna’da yaşananlar sonrası hala yakınlarını bulamayan, onların izinden, umudu ve adaleti arayan insanları ve bu göreve gönül veren Türkiyeli bir şair ile vicdan sahibi Boşnak-Sırp bir psikoloğun, toplu mezarların gölgesindeki aşkını şiirsel bir anlatım tarzı ile konu ediniyor. 3 Yol ayrıca, Mostar-Batman, Saray Bosna-İstanbul, Poçitel-Hasankeyf gibi benzer mekânları bir araya getirmesinin yanında, savaşlardan ve bunalımlardan sonra ortaya çıkan krizlere, intiharlara, kaybedilen ahlâk ve kültürel miraslara ve vicdan azaplarına işaret ediyor.

Yönetmenle filmin çekimlerinden önce yaptığımız söyleşiye ulaşmak için tıklayın.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..