Türk Sineması Araştırmaları Yayında
HAYAL PERDESİ - Gündem 17.06.2014

Türk Sineması Araştırmaları Yayında

Türk Sineması Araştırmaları’nın (TSA) web sitesinin beta sürümü Haziran ayı itibariyle yayına başladı. Türk sinemasının bugüne kadar ulaşılabilen tüm eserleri hakkında bilgiler ve onlar üzerine yazılan makale, kitap ve tezler araştırmacılar ile buluşuyor. TSA veritabanına www.tsa.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Bilim ve Sanat Vakfı bünyesinde bir süredir çalışmalarına devam eden Türk Sineması Araştırmaları projesi kapsamında Osmanlı’dan başlayarak Türk sinemasına dair yazılı, görsel ve işitsel materyaller araştırılıyor. Türk Sinemasının tüm çalışmaları sistematik bir şekilde ele alınarak tespit, temin ve tasnif çalışması yürütülüyor. İlk basamağını tamamlayan proje neticesinde; Türk sinemasının en kapsamlı veritabanı ve arşivi, araştırmacıların hizmetine sunuluyor.
 
Hayal Perdesi’nin 40. sayısında proje koordinatörü Murat Pay, koordinatör yardımcıları Barış Saydam ve Betül Demirel’den TSA’nın nasıl bir ihtiyaç ve motivasyon ile ortaya çıktığını ve bugün geldiği noktayı dinledik. Röportajı okumak için tıklayın.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..