Oscar Adayı Belgesel !f İstanbul’da
HAYAL PERDESİ - Belgesel 09.12.2014

Oscar Adayı Belgesel !f İstanbul’da

 
Amerika’da film eleştirisine olan önyargıları değiştiren, Pulitzer ödülü alan ilk film eleştirmeni Roger Ebert’in hayatını anlatan Hayatın Kendisi (Life Itself), Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek. Hoop Dreams, The Interrupters gibi ödüllü filmleriyle tanınan, belgesel sinemanın ustalarından Steve James’in yönettiği film, efsane eleştirmenin hayatına duygusal bir yolculuk.
 
Kariyerine 25 yaşında Chicago Sun-Times’ta başlayan, film eleştirmenliğinin ciddiye alınması ve kurumsallaşmasında öncü bir rol üstlenen, daha sonra bütün eleştirmenlerin kullanacağı bir yöntem olacak yıldız sisteminin yaratıcısı Ebert’in son yıllarında blog’unda kaleme aldığı otobiyografisi Life Itself: A Memoir adıyla kitaplaşmıştı. Bu kitaptan yola çıkan film samimi ve kişisel bir Ebert portresi ortaya çıkarıyor. Aralarında Martin Scorsese, Werner Herzog, Errol Morris, Ramin Bahrani ve Ava Duvernay gibi ünlü sinemacıların da bulunduğu arkadaşları, meslektaşları ve ailesinin yorumlarıyla zenginleşen film, Ebert’in sadece Amerika için değil, pek çok sinema yazarını derinden etkileyen bir kültür insanına nasıl dönüştüğünü de belgeliyor. İlk gösterimini Sundance’te yapan, Cannes’da da özel bir gösterimle taçlandırılan Hayatın Kendisi, Oscar yarışının favorilerinden.
 
14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..