Altın Portakal’da Yenilikler Var
HAYAL PERDESİ - Festival 22.07.2014

Altın Portakal’da Yenilikler Var

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Türk sinemasının 100. yılının kutlandığı 2014 yılında 10-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin tanıtım toplantısı 1896 yılında Sultan Abdülhamid Han’ın talimatıyla Lumiere Kardeşlerin Lumiere Kardeşler’in bir trenin gardan hareketini gösteren filminin gösterildiği Yıldız Sarayı’nda yapıldı.

Elif Dağdeviren’in direktörlüğünü üstlendiği 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıldan itibaren bir festival komitesi danışmanlığında ilerleyecek. Festival komitesi Hülya Uçansu, Zeynep Özbatur Atakan ve Alin Taşçıyan’dan oluşuyor. Serap Engin ulusal bölümün direktörlüğünü üstlenirken, Nesim Bencoya da uluslararası bölümün direktörlüğünü üstlenecek.

Ulusal Yarışmada 100. Yıl Sürprizi
100. yıl kutlamaları kapsamında, ulusal uzun metraj film yarışmasının en önemli koşullarından biri olan prömiyer gösterim şartı, bu yıla özel olmak koşulu ile kaldırıldı. Bu yıl, daha önce gösterim yapan filmler -en iyi film ödülü kazanmamış olmaları şartı ile- Altın Portakal’da yarışabilecek. Ayrıca yeni değişikliğe göre ödüller sahiplerine açıklanan rakam üzerinden net olarak ödenecek. Başvurular 26 Ağustos 2014 tarihine kadar sürecek.

Festival Tüm Yıla Yayılıyor
Bir başka amaç ise, etkinliklerle gençlere ulaşarak, önce Antalya, sonrasında da tüm ülke gençleri tarafından sahiplenilen bir festival olmasını sağlamak. Bu yıl İstanbul, Akdeniz ve Uluslararası Antalya üniversitelerinin işbirliğiyle başlayacak olan buluşmalar, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin sinema ve TV öğrencilerini aktif bir şekilde festivale dahil edilecek.

Belirlenen hedeflerden biri de sadece festival döneminde değil, tüm yıl boyunca sinemaseverlerin ve gençlerin festival heyecanını yaşamasını sağlamak. Festivalin yenilenen web sitesi ve sosyal medya hesaplarıyla daha interaktif, sistemli ve daha uzun bir döneme yayılan sinema heyecanı için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..