“Sinema Aşkına!” Yine Yollarda
HAYAL PERDESİ - Festival 10.11.2014

“Sinema Aşkına!” Yine Yollarda

 
Gezici Festival, 20. yılını “Sinema Aşkına!” teması ile kutluyor. 28 Kasım - 8 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek festival, yolculuğuna Ankara’dan başlayacak. 28 Kasım - 4 Aralık’ta başkentteki gösterimleri devam ederken, 3 - 7 Aralık tarihleri arasında Eskişehir’e konuk olacak. Gezici Festival yolculuğunu, 5 - 8 Aralık’ta Sinop’ta tamamlayacak.
 
Dünya ve Türkiye sinemasının seçkin örneklerini çeşitli kentlerdeki sinemaseverlerle buluşturmak ve sinemamızı dünyaya tanıtmak için yola çıkan Gezici Festival, bugüne kadar beş ülke ve yirmi üç şehre giderek, 56 bin 872 kilometre yol kat etti. Sinema sevdasıyla yirmi yıldır kent kent dolaşan festivalde, bu yıl aynı tutkuyla sinema yapan yönetmenlere özel bir bölüm ayrıldı. “Sinema Aşkına!” bölümünde gösterilecek filmler ise şöyle:
 
Amatör (Krzystof Kieslowski)
Dile Veda (Jean-Luc Godard)
Diktatör Olduğumda (Yael Andre)
İlk Film (Mark Cousins)
Motör Nam-ı diğer Remake, Remix, Ripoff (Cem Kaya)
Yakın Plan (Abbas Kiyarüstemi)
Yakın Plan’ın Galası (Nanni Moretti)  
 
 

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..