Filmmor Mart’ta Başlıyor
HAYAL PERDESİ - Festival 14.02.2015

Filmmor Mart’ta Başlıyor

 
Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin on üçüncü yolculuğu 13 Mart Cuma günü, İstanbul’da başlayacak. 27 Nisan’a kadar altı şehirde "Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması" perdede olacak. Festival 13-22 Mart’ta İstanbul’da, 28-29 Mart’ta Nevşehir-Kapadokya’da, 4-5 Nisan’da Muğla-Bodrum’da, 11-12 Nisan’da Diyarbakır’da, 18-19 Nisan’da Adana’da, 25-26 Nisan’da İzmir’de olacak.
 
Kadınların deneyimlerini, düşlerini, gündemlerini, ürettiklerini, sinemayla ve sinemada buluşturmayı dileyen festivalde filmler, yine "Kadınların Sineması", "Kendine Ait Bir Cüzdan", "Cins-iyet-ler" ve "Bedenimiz Bizimdir" başlıklı bölümler altında gösterilecek. İki usta yönetmen, Margarethe von Trotta ve Nahid Persson Sarvestani toplu gösterimlerinin de yapılacağı festival kapsamında 25 ülkeden 60'ın üzerinde film perdeye yansıyacak. Film gösterimlerinin yanı sıra atölye, forum ve yönetmenlerin de katılacağı özel söyleşiler gerçekleştirilecek.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..