Bir Zamanlar Anadolu'da Filminin Kurgu Günlüğü'nden Notlar
HAYAL PERDESİ - Gündem 04.10.2011

Bir Zamanlar Anadolu'da Filminin Kurgu Günlüğü'nden Notlar

Altyazı dergisi, Ekim sayısıyla birlikte okurlarına Bir Zamanlar Anadolu’da filminin kurgu günlüğünü de hediye ediyor. Nuri Bilge Ceylan’ın Üç Maymun filminde olduğu gibi, son filminde de günlüğüne düştüğü notlar sayesinde yönetmenin iç dünyasını anlamak ve filmi bir de onun gözünden yorumlamak mümkün. Sinema yayıncılığı alanında yapılabilecek en önemli işlerden birine imza atan Altyazı dergisinin yayınladığı günlükten birkaç satır arası.

“Algılarımızın keskinliğini arttırmak için hayatımızın temposunu düşürmemiz gerektiği aşikâr. Neden yavaş tempolu filmleri sevdiğim ve böyle filmler yapmak istediğimin nedenleri de burada yatıyor zaten.”

“Samanlıkta iğne arar gibi çekilen onca saatlik görüntünün içinden daha önce bulamadığım bir görüntü parçası her şeyi değiştirebiliyor.”

“Bugün kurgunun üçüncü versiyonuna noktayı koydum. 2 saat 37 dakika. Biraz uzun gözüküyor ama sinsi sinsi bu filmin biraz uzun olmasını da istiyorum galiba.”

“Filmi kısaltamıyorum, kısaltamıyorum. Bugün Bora ile, ardından Mehmet ile bir kez daha üzerinden geçtik. Bulduğumuz fikirler artık fazla kısaltmaya yönelik değil. Ebru’nun radikal kısaltma önerilerini denedim ama pek çok çalışmadı bence. Yarın artık her bir planı sıkı bir markaja alıp ufak trimlerle toplamda belli bir yeküne ulaşmaya çalışacağım…”

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..