Sinema Eleştirisine Sansür
HAYAL PERDESİ - Gündem 31.12.2011

Sinema Eleştirisine Sansür

 

Fazla göz önünde olmayan, alternatif ya da “değeri bilinmemiş” filmlere yer veren Öteki Sinema web sitesine, bir filmin eleştirisini yayınladığı için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi İhbar Merkezi tarafından duyuruda bulunuldu.

 

“Kanunun 4 üncü maddesinde …. sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur. hükmü yer almaktadır.

 

Sonuç olarak; bahse konu mevzuat çerçevesinde, internet sitenizdeki içeriklerin yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde gözden geçirilerek, cezai sorumluluğunuza ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, söz konusu içeriklere ulaşımın derhal mevzuata uygun hale getirilmesi,bu içerikler konusunda yasal tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederiz.”

 

Sansürün sosyal medyaya da sıçrayarak ülkemizde ana akımın dışarısında kalan, alternatif ve bağımsız sitelere de bulaşması ve yayınlarını engellemesi üzüntü verici ve gelecek için de korkutucu bir durum. Bu tarz keyfi uygulamaların ve sansürün önüne geçilmesini temenni ederek, Öteki Sinema ve ekibine geçmiş olsun diyoruz.

 

Haberin tamamını Öteki Sinema sitesinden okumak isteyenler tıklayabilir.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..