Levent Kültür Merkezi'nde Otel Odaları Belgeseli Gösteriliyor
HAYAL PERDESİ - Gündem 07.01.2012

Levent Kültür Merkezi'nde Otel Odaları Belgeseli Gösteriliyor

 

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle birlikte gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği Otel Odaları isimli belgeselle devam ediyor. 11 Ocak 2012 Çarşamba günü gösterilecek olan belgesel otel odalarında kendilerine bir yuva kurmaya çalışan, yalnız ve tutunamamış, hayata yeniden başlama şansları olmayan erkeklerin dünyasını ele alıyor. Belgeselin yönetmeni Sevinç Yeşiltaş ve yazar Eray Canberk, gösteriminin ardından gerçekleşecek söyleşiye konuk oluyor.

Otel Odaları, Türkiye'de özellikle taşra kentlerinde görülen bir sosyal problem olan, yalnız, ailesiz ve düzenli para geliri olmayan erkeklere kiralık ev verilmemesi konusuna odaklanıyor. Bu sorunun ucuz otellerde bir 'erkek dünyası' yarattığına dikkat çekiliyor. Belgesel, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Anadolu’nun ilk otel binalardan biri olan Ödemiş’teki Yıldız Oteli’ni ve orada yaşayan 65 yaşındaki müzisyen Önder Akı’yı tanıtıyor. “İnsanların ayıbını örter bu oteller, sırları saklar” diyen Akı’nın hayatının da kaldığı otel gibi eski görkeminden çok uzak ancak yine de onurlu olduğu görülüyor.

Otel Odaları belgeseli 19. Ankara Film Festivali'nde “En İyi Belgesel” ödülünün yanı sıra Prixeuropa 2008, Berlin’de “Küçük Bütçeli Belgesel” kategorisinde ikincilik ödülü ve Gazeteciler Cemiyeti “Övgüye Değer Belgesel” ödülünü aldı.

Tarih: 11 Ocak 2012, Çarşamba

Yer: Levent Kültür Merkezi

Saat: 19.00

Yönetmen: Sevinç Yeşiltaş

Yapım: Türkiye

Yapım yılı: 2007

Süre: 30'

Dil: Türkçe

 

*Katılım ücretsizdir.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..