Türk Filmleri Münih’te
HAYAL PERDESİ - Gündem 07.03.2014

Türk Filmleri Münih’te

25. Münih Türk Film Günleri 21-30 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak. 1989 yılından Türk ve alman sinemaseverlerce yürütülen Sinema Türk Film Merkezi’nin düzenlediği etkinlik bu yıl Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi Araf ile perdelerini açacak.

Habertürk’ün haberine göre, Türk Film Günleri’nin tanıtımı Münih’te Courtyard by Marriott München City Ost Otel’de düzenlenen bir toplantı ile yapıldı. Tanıtım toplantısında Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Münih Sinema Türk Film Merkezi Sözcüsü Margit Lindner, Fulya Kip Barnard konuşma yaptı ve bu yılki etkinliğin detayları hakkında bilgi verdi.

Münih 25. Türk Film Günleri’nde 5'i belgesel olmak üzere toplam 17 film gösterilecek. Filmlerin gösterimleri Gasteig Kültür Merkezi’nde yapılacak. Türk sinemacılardan Yeşim Ustaoğlu, Can Candan, Atalay Taşdiken, İpek Türktan, Gökhan Horzum, Ercan Kesal, Metin Avdaç, Cüneyt Kaya ve Perihan Bayraktar gibi isimlerin katılacağı Film Günleri’nin kapanış filmi ise Perihan Bayraktar’ın İstanbul Hayali isimli filmi olarak belirlendi. Film Günleri’nde ayrıca Tuncel Kurtiz ve Zeki Ökten de filmleriyle anılacak. Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı Sürü filmi ile Kurtiz’in rol aldığı Hoşçakal Yarın filmleri Münihli sinemaseverler ile buluşacak.


 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..