100 Kısa Filme Destek
HAYAL PERDESİ - Gündem 24.06.2014

100 Kısa Filme Destek

 
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği, Türk Sineması’nın 100. yılına özel olarak, 100 kısa filmciye projelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla her bir projeye 5.000 TL olmak üzere toplam 500.000 TL yapım destek fonu sağlıyor. TRT ve İstanbul Medya Akademisi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen destek programı kapsamındakurmaca, belgesel ve animasyon türündeki projeler değerlendirilecek.
 
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği Yapım Destek Fonu’nu almaya hak kazanan proje sahipleri, sektörden kişilerle projelerini geliştirme ve uygulama imkânı da elde edecek. Ayrıca İstanbul Medya Akademisi’nin mevcut ve potansiyel imkânlarından da yararlanabilecek.
 
Projeler “Etik, Estetik, Teknik” bütünlük göz önüne alınarak değerlendirilecek. Değerlendirme jürisi yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve sinema yazarlarından oluşacak. Her proje sahibine projesinin değerlendirme raporu gönderilecek. Yüksek nitelikte 100 kısa film projesine ulaşana kadar yarışma dönemler halinde devam edecek. Yarışmanın ilk dönemi için son başvuru tarihi 15 Ağustos 2014 olarak belirlendi.
 
UBSD Yapım Destek Fonu ilk dönem kazananları 14 - 28 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde gösterilecek ve UBFF’nin kısa film yarışma bölümlerinden olan Kısa Film Akademisi bölümünde hem 15.000TL değerindeki ödül için hem de festivalin Büyük ödülü olan 50.000TL değerindeki Ahmet Uluçay ödülü için yarışacak.
 
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..