Sinematik Mektuplar
HAYAL PERDESİ - Gündem 12.10.2014

Sinematik Mektuplar

Pera Film’in 17 - 31 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlediği Sinematik Mektuplar: Bir Yönetmenden Diğerine programı, 10 yönetmenin 2005 ile 2011 yılları arasındaki mektuplaşmalarını konu alıyor. Mektuplar, Hispanik bir yönetmen ile uzak bir coğrafyada yasayan bir meslektaşı arasında gerçekleşiyor. Bu beş çiftin her biri, günümüz film sanatının tanınan önemli yönetmenlerinden:

José Luis Guerín (Barselona) - Jonas Mekas (New York)
Isaki Lacuesta (Girona) - Naomi Kawase (Nara)
Albert Serra (Banyoles) - Lisandro Alonso (Buenos Aires)
Jaime Rosales (Madrid) - Wang Bing (Şensi)
Fernando Eimbcke (Meksiko) - So Yong Kim (Busan/New York)
 
Program, günümüz sinemasındaki farklı sinematografik imzaları bir araya getiren bir seri deneme filmden oluşuyor. Ayrıca etkinlik kapsamında, programda yer alan yönetmenlerden Albert Serra ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. 1975 doğumlu Katalan yönetmen Albert Serra, Honor of the Knights (2006) ve Birdsong (2008) filmleri ile Cannes Film Festivali’ne katılmıştı.
 
Gösterimler Pera Müzesi Oditoryumu’nda Türkçe altyazılı olarak yapılacak ve indirimli müze giriş biletiyle izlenebilecek. 

 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..