16 Ülkeden Sanatçının Filmleri İstanbul’da
HAYAL PERDESİ - Gündem 22.01.2015

16 Ülkeden Sanatçının Filmleri İstanbul’da

 
İstanbul Modern, 20 Ocak-12 Mart 2015 tarihleri arasında güncel video sanatına odaklanan ve dünyanın dört bir yanından görsel sanatçıların hareketli görüntü, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul’a taşıyan Artists’ Film International  (Uluslararası Sanatçı Filmleri)’nin 2014-2015 yılı programına bir sergiyle yer veriyor.

Küratörlüğünü Çelenk Bafra’nın yaptığı sergide Türkiye’den Burak Delier’in “Kriz ve Kontrol” ve Vahap Avşar’ın “Arguvan Yolu” adlı video yerleştirmelerinin yanı sıra 15 ülkeden sanatçıların son dönem video çalışmaları tematik seçkiler halinde gösteriliyor. Projeksiyon ve ekranlardan izlenebilecek video seçkilerinin “çatışmalar”, “kentsel yaşamın performatif yorumu”, “bedensel sınırlar” ve “olay anlatımı” gibi farklı konu başlıkları var. Serginin “Karakutu” adını taşıyan tek video odasında ise her hafta dünyanın başka bir köşesinden başka bir video yerleştirmesi sergileniyor. Sergi kapsamında video sanatı ve sanatçı filmleri hakkında söyleşi ve sunumlar da düzenleniyor. Bunlardan ilki 28 Ocak Çarşamba saat 18.30’da program ortaklarından Belgrad Kültür Merkezi Küratörü Zorana Đaković ve sanatçı Milica Tomić’in Sırbistan’da video sanatı üzerine yapacakları söyleşi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
 
 
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..