Miranda Richardson Akbank Sanat'taydı
HAYAL PERDESİ - Gündem 08.04.2011

Miranda Richardson Akbank Sanat'taydı

Nigel Cole’un son filmi Kadının Fendi (Made in Dagenham)’nin gösterimi için İstanbul’a gelen usta oyuncu Miranda Richardson Akbank Sanat’ta izleyicileriyle buluştu.

 

Filmde, İngiltere’de 1960’ların sonunda Eşit Ücret Yasa Tasarısı’nın yolunu açan kadın bakan Barbara Castle’ı canlandıran Richardson, Castle’ın çok tutkulu ve güçlü bir kadın olduğunu söyledi ve “Onunla tanışma şansım olmadı ama karşılıklı oturup içki içmeyi çok isterdim” dedi.

 

Çalışacağı yönetmenlerin öncelikle oyuncunun zeki olduğuna inanması ve her şeyi biliyormuş gibi yapmamaları gerektiğini belirten Richardson, çalıştığı yönetmenler içinde Robert Altman ve David Cronenberg’in yerinin ayrı olduğunu anlattı: “Altman güvenilir, rahat bir ortam sağlardı. Onunla doyuma ulaştım. Muğlak gibi görünürdü ama hiç öyle değildi. Cronenberg’den de hayatımdaki en büyük iltifatı almıştım. Örümcek’te çok zor bir sahneyi çekiyorduk ve bana yaklaşıp ‘Seni yönetmek Ferrari kullanmaya benziyor’ demişti.”

 

Richardson, Hollywood sistemini ve kadın oyuncuların erkeklere göre daha az ücret alıyor olmalarını eleştirdi ve “Yapımcılar kadın yüzünün filmi götürmekte yeterli olmayacağını düşünüyorlar. O yüzden ücretlerde eşitsizlik devam ediyor” dedi. (Ntvmsnbc)

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..