Hayal Perdesi'nin 47. Sayısı Çıktı!
HAYAL PERDESİ - Kitap/Dergi 14.07.2015

Hayal Perdesi'nin 47. Sayısı Çıktı!


Yayın hayatına matbu devam eden Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Temmuz-Ağustos 2015 tarihli 47. sayısı çıktı.

Derginin Vizyon sayfalarında Kuzu, Yüzündeki Sır (Phoenix) ve Taksi Tahran (Taxi) filmlerinin eleştirileri yer alıyor. Vizyon görmeyen filmlerin incelendiği Vizyon Ötesi’nde ise Ex Machina var. Portre sayfalarında ise Cafer Penahi’nin filmografi değerlendiriliyor.
 
Türk Sineması Araştırmaları’nda Yeşilçam’da üç binden fazla film afişi yapan Erol Ağakay, Kamera Arkası’nda ünlü sinema makyözlerinden Derya Ergün, Akademi’de “Türk Sinemasında Beden ve Hastalık Temsilleri” tezini hazırlayan Nuray Hilal Tuğan ile yapılan söyleşiler yer alıyor.   
 
Perspektif sayfalarında Dilara Bostan Walt Disney’in masal uyarlamalarındaki kadın temsilini incelerken, Zeynep Gemuhluoğlu Jean-Luc Godard’ın son filmi Dile Veda’yı (Adieu au langage) Giorgio Agamben’in sinemasal yaklaşımı üzerinden ele alıyor.
 
Canlandırma sayfalarında Rus ve Sovyet animasyonunun tarihi gelişimi inceleniyor. Malumatfuruş’ta ilk animasyonculardan Charlotte ‘Lotte’ Reiniger’in kendine mahsus tekniği silüet animasyonu tanıtılıyor.
 
Belgesel Odası’nda ise Wim Wenders imzalı Salgado belgeseli Toprağın Tuzu (The Salt of the Earth) var.
 
Açık Alan’da geçen yılın çok konuşulan filmlerinden Çocukluk (Boyhood), Sinefil’de bir faşizmin en etkileyici anlatımlarından Pan’ın Labirenti (El laberinto del fauno), Eskimeyen Filmler’de ise Atıf Yılmaz klasiği Aaahh Belinda yeni yaklaşımlar ile ele alınıyor.
 
Uzaktan Kumanda sayfalarında ise Mozart in the Jungle dizisinin ilk sezonu değerlendiriliyor.
 
“Neden Film Seyrediyoruz” sorusunu bu sayımızda felsefeci Oktay Taftalı cevaplıyor. 
 
Dergiye Nereden Ulaşabilirim?
Hayal Perdesi’ne tüm Türkiye’de D&R mağazalarından ve ayrıca şu noktalardan ulaşabilirsiniz.
İnternet Satışı: babil.com, dergiyurdu.com
 
 
 

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..