Haftanın Filmleri
HAYAL PERDESİ - Vizyon 27.03.2015

Haftanın Filmleri

 
Geronimo
Yönetmen: Tony Gatlif
Oyuncular: Celine Sallette, Rachid Yous, David Murgia
 
Fransa’nın güneyi. Genç bir sosyal eğitimci olan Geronimo, St. Pierre mahallesinin gençleri arasındaki gerilimi yatıştırmaya çalışmaktadır. Türk kökenli genç bir kız olan Nil Terzi’nin görücü usulü evliliğinden kaçıp, çingene sevgilisi Lucky Molina’nın kollarına koştuğunda mahallenin havası değişir. Onların kaçışıyla iki grup arasındaki düşmanlık da alevlenir. Geronimo olup bitenlere kayıtsız kalamaz ve tarafları yatıştırmak için kolları sıvar. 
 
Bizim Hikaye
Yönetmen: Yasin Uslu
Oyuncular: Cansel Elçin, Haluk Piyes, Sera Tokdemir
 
İsmail, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde cezaevine düşer. Karısı Nimet hamiledir ve iki çocuğuyla kimsesiz kalmıştır. Üç sene sonra kocasının ölümü onu iyice yalnızlaştırır. Üç çocuğunu büyütür ve okutur. Avukat olan büyük oğlu Ahmet babasının haksız yere yattığını ve hiçbir suçu olmadığını söyleyerek dava açıp babasının günlüğünü alır ve iade-i itibar davası açar. Ahmet’in yarınını bu dava belirleyecektir. 
 
Evim
Yönetmen: Tim Johnson
Oyuncular: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin
 
Kendi halkı tarafından kovalanan ve dünyamıza gelen sevimli ziyaretçi Of, yolculuk sırasında maceracı Lüle ile beklenmedik güzel bir arkadaşlık kurar. Beraber bir dizi komik maceradan sonra Of farklı olmanın ve hatalar yapmanın insanlığın bir parçası olduğunu anlar. Birlikte “Evim” kelimesinin anlamını keşfederler. Tim Johnson, Evim’i “kıyamet sonrası, uzaylı istilası sırasındaki dostluk komedisi yolculuğu animasyonu” olarak tanımlıyor.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..